Asis pentru Agricultură

Indiferent dacă lucrezi mii de hectare sau eşti un tânăr fermier ai nevoie să cunoşti în timp real situaţia financiară a afacerii tale şi să controlezi costurile.

Ca să iei cele mai bune decizii şi să nu repeţi greşelile, vrei să ştii unde pierzi şi unde câştigi bani, de la parcelă şi cultură, până la fiecare contract de arendă.

Cu soluţia Soft Net Consulting pentru Agricultură, ai acces la toate aceste informaţii, iar tehnologia şi experienţa specialiştilor noştri pot să lucreze acum şi pentru ferma ta.

Ce cîştigi utilizând sistemul ERP ASIS pentru Agricultură?

În Asis ERP nu investeşti de dragul tehnologiei, ci pentru că te ajută să strângi toate datele într-o singură sursă, să înţelegi realitatea din spatele cifrelor contabile şi să ai control asupra activității. ASIS pentru Agricultură oferă o gestiune avansată, cu rapoarte manageriale dezvoltate speciale pentru fermieri.

  • Urmăreşti cheltuielile şi veniturile la nivel de hectar, parcelă, tarla pe fiecare cultură agricolă;
  • Ştii exact ce culturi şi ce terenuri îţi aduc cea mai mare marjă de profit;
  • Ai control asupra celor mai diverse cheltuieli, de la motorină la salarii;
  • Ai o evidenţă clară a tuturor contractelor de arendă şi simplifici modul de plată (documentele sunt generate automat);
  • Gestionezi eficient inputurile agricole şi alocarea acestora pe lucrări şi parcele;
  • Reduci timpul petrecut cu gestiunea documentelor (avize, note de recepție);
  • Monitorizezi parametrii de calitate ai cerealelor stocate în siloz şi creşti profitabilitatea contractelor de depozitare;
  • Ai acces la rapoarte financiare consolidate, din care să ştii ce activităţi sunt mai rentabile.
agricultura-asis1

Suntem o companie cu peste 20 de ani de experienţă în implementare de soluţii informatice. Glia Sătmăreana, Sampax, Genagricola România, PopAgra Giulvăz sunt doar câţiva dintre utilizatorii sistemului ASIS pentru Agricultură. Experienţa acestor proiecte este integrată în soluţiile pe care le implementăm.

„Soluția informatică dezvoltată de Soft Net Consulting ne ajută să urmărim şi să atribuim costurile directe şi indirecte pe parcelele de teren pentru a şti rentabilitatea fiecăreia dintre acestea. De asemenea, urmărim contractele de arendă şi decontarea cu arendașii si asigurăm toate fazele de gestiune a silozurilor, de la achiziție la depozitarea şi livrarea cerealelor. Acum cunosc exact eficienţa fiecarei culturi agricole şi care sunt tehnologiile optime de cultura.” Laurențiu Costin, manager Sampax Satu Mare.

Cum funcţionează sistemul ERP ASIS

ASIS pentru Agricultură este o aplicaţie gândită special pentru gestiunea unui ferme.

Structura acesteia permite înregistrarea tuturor datelor aferente culturilor de câmp şi activităţilor asociate: lucrări, gestiune inputuri, irigații, zilieri, depozitare etc.

Astfel, utilizatorii au la dispoziție funcționalități care să le facă munca mai uşoară şi să păstreze o evidenţă financiar-contabilă strictă.

Module şi Funcționalități cheie

Reprezintă nucleul aplicaţiei şi permite evidenţa detaliată a fiecărei parcele înregistrată şi a culturi aferente, de la stadiul de ogor până la încasarea plăţilor pe recolta aferentă. Permite defalcarea tuturor costurilor asociate unei parcele sau cultura precum şi partajarea costurilor comune, în funcţie de anumite criterii prestabilite de repartizare.

Înregistrarea datelor porneşte de la etapa de ogor, cu schimbarea statusului la iniţierea unei culturi. Urmăreşte toate lucrările executate cu definirea tehnologiilor de lucru, planificarea activităţilor şi generarea fişelor pentru mecanizatori.

Structura granulară a sistemului ASIS pentru Agricultură permite un control foarte bun al costurilor unei ferme.

Rapoartele evidenţiază atât costurile directe (inputuri agricole, utilaje, salarii, arenda, amortizare utilaje), cât şi indirecte (costuri cu sediul, salarii personal TESA, dobânzi şi comisioane, alte costuri care nu pot fi asociate unei unităţi productive etc).

Aplicaţia permite înregistrarea detaliată a fiecărui contract de arendă: titular, coproprietari, blocuri fizice/parcele aferente, clauze, modalitatea preferată de plată etc.

Datele se păstrează la fiecare reiniţializare anuală şi sunt făcute doar actualizările necesare, atât la beneficiari cât şi la producţie (cantităţi, preţuri etc). Sistemul generează automat documentele de plata către beneficiari (în bani sau produse) şi calculează taxele şi impozitele aferente (impozit pe venit reţinut la sursă, CASS).

Toate informaţiile sunt disponibile într-un raport detaliat cu plăţile făcute, beneficiar, formă de plată, achitări totale sau parţiale, termene etc.

Volumul de muncă manuală este redus considerabil, iar relaţia cu arendatorii este transparentă şi bine organizată.

Oferă funcţionalităţi avansate pentru exploatarea corectă şi eficientă a capacităţii de depozitare, utilizată intern sau contractată către terţi. Permite urmărirea la nivel de locaţie, depozit, celule, cantităţi, tipuri de produse şi evident, clienţi. Aplicaţia se integrează cu instrumentele de cântărire şi preia automat datele măsurate. Calculează automat procentele de scăzăminte în funcţie de datele introduse în sistem (indicatori specifici pentru diverse cereale, grad de umiditate, corpuri străine, greutate hectolitrică etc) şi completează documentele de recepţie şi avizare cu greutatea utilă a produselor.

Include şi facilitaţi pentru gestionarea comercială a contractelor de depozitare şi permite facturarea serviciilor în funcţie de cantităţile recepţionate, perisabilităţi, scăzăminte prin uscare, aerare etc. Este o funcţionalitate importantă pentru calculul exact al costurilor şi stabilirea marjei de profit. Facturarea se face automat, fără calcule manuale.

Permite urmărirea atât a maşinilor agricole care funcţionează de sine stătător (tractoare, combine), cât şi la utilajele ce se ataşează la acestea (remorcă, disc, grapă, semănătoare, scarificator, maşini de împrăştiat îngrăşăminte). Pentru fiecare utilaj aplicaţia înregistrează consumul de combustibil (orar sau la număr de km, operaţiunile executate, orele de funcţionare, consumul de materiale (seminţe, fertilizanţi etc), salariile mecanizatorilor etc. De asemenea, permite setarea de alerte pentru intervalele de service, schimbări de ulei sau anvelope etc. Prin integrare cu module GPS sistemul identifică şi afişează permanent locaţia reală a utilajului şi activitatea pe care o derulează. Aplicaţia calculează automat costul pe oră al fiecărei maşini (costuri directe şi indirecte) şi îl distribuie pe fiecare cultură sau parcela.

ASIS pentru agricultură include un modul dedicat administrării tuturor informaţiilor asociate inputurilor agricole: documente de gestiune, note de recepţii, consumuri, termene de plată agreate cu furnizorii, modalităţi de plată, contractat versus receptionat etc.

Astfel, aveţi vizibilitate asupra modului de utilizare a inputurilor agricole şi cunoaşteţi permanent bilanţul cu fiecare furnizor.

Permite planificarea activităților cu zilierii şi ajuta la completarea facilă a Registrul electronic de evidență a zilierilor, cerut de ITM. Înregistrează operațiunile efectuate de zilieri, timpul de lucru şi specificul lucrărilor, tarifele agreate etc.

Pentru fermierii care produc semințe, sistemul ASIS oferă un mod simplu de gestiune a tranzacţiilor. Aplicația înregistrează toate datele (tipuri de seminţe, loturi) şi documentele (declarații de conformitate, buletine de analiza etc) şi le asociază automat facturii de vânzare sau cererilor de autorizare.

Sistemul ERP ASIS este utilizat prin intermediul unui browser web (Google Chrome, Firefox, Edge etc) atât de pe laptop/desktop, cât şi de pe telefonul mobil, ceea ce înseamnă că vei avea acces la date oricând şi oriunde.

ASIS este un sistem ERP integrat, care oferă toate modulele funcționale necesare administrării unei afaceri, indiferent de domeniul de activitate.

Accesează pagina de produs pentru mai multe detalii.

Vrei ca şi ferma ta să aibă de câştigat prin trecerea la un sistem inteligent de gestiune?

Solicită o prezentare completă a soluţiei pentru Agricultură de la Soft Net Consulting.

Cu Soft Net Consulting ai acces la un sistem complet, care gestionează integrat toate elementele cheie ale fermei tale: parcele şi loturi, utilaje agricole, inputuri, depozite şi silozuri, contracte de arenda etc. Un singur sistem şi o singură bază de date, integrate nativ.

Tehnologie

Cu Soft Net Consulting, clienţii au la dispoziţie o tehnologie performantă, disponibilă oriunde şi oricând, atat pe desktopuri şi laptopuri cat si pe tablete si telefoane mobile. Sistemul se integreaza cu cele mai diverse echipamente de cântărire, precum şi cu alte aplicații agricole specifice.

Implementare

Ai libertate de implementare a sistemului ASIS pentru Agricultură din oferta Soft Net Consulting, în orice scenariu te avantajează: pe propriul server, pe o infrastructură IT în cloud pe care o administrezi singur, pe o infrastructură IT în cloud administrată de echipa Soft Net Consulting etc.

În acest ultim caz, toate aspectele tehnice (instalare maşini virtuale, configurări, securitate, back-up etc) sunt în sarcina noastră, ca tu să îţi concentrezi atenţia exclusiv asupra afacerii. Poţi utiliza soluţia Soft Net Consulting chiar şi în situaţia în care nu ai resurse IT interne (oameni şi echipamente) şi nu doreşti să investeşti în acestea.

Cum începi?

Nu te limita la citirea acestor informaţii.

Treci la urmatoarea etapă şi discută concret cu echipa noastră de consultanţi pe Agricultură despre cum poti utiliza această soluţie în ferma ta.

Află care sunt etapele unui proiect, cum arată soluţia şi cum trebuie să te pregăteşti.

Această discuţie nu genereaza nicio obligativitate comercială.

Vrei ca şi afacerea ta să aibă de câştigat prin trecerea la un sistem inteligent de gestiune?

Solicită o prezentare completă a solutiei pentru Agricultura de la Softnet Consulting

Call Now Button
FacebookPortal ClientiSolicita DemoAbonează-te la Newsletter