Solutia informatica dedicata transportatorilor

Solutia informatica dedicata transportatorilor

Transporturi

Pentru a-si desfasura activitatea in conditii optime, companiile din domeniul transporturilor au nevoie de implementarea unui sistem ERP care sa va permita:

 • icon

  urmarirea si planificarea camioanelor;

 • icon

  urmarirea unei incarcari optime pe fiecare camion, sub incarcatura maxima admisa pe osie si sub sarcina maxima pe axe in functie de categoria de drum ce va fi parcursa;

 • icon

  urmarirea si optimizarea rutelor de transport pentru minimizarea costurilor;

 • icon

  generarea automata a realizarilor salariale pentru soferii platiti in acord;

 • icon

  evidentierea consumurilor de combustibil pe categorii de drum;

 • icon

  evidentierea timpilor de transport efectiv separat de timpii de incarcare si reparare a masinii;

 • icon

  urmarirea reparatiilor si reviziilor planificate ale masinilor in functie de normativele de reparatii pe kilometrii parcursi;

 • icon

  depistarea defectiunilor frecvente inregistrate pe fiecare masina si utilaj de transport.

Noi, cei de la Soft Net Consulting, dorim sa va sprijinim activitatea pentru a creste eficienta proceselor desfasurate in cadrul companiei dumneavoastra, pentru a identifica zonele care necesita imbunatatiri si pentru a reactiona in timp real la problemele intampinate.

Coordonarea tuturor activitatilor presupune implementarea unui sistem informatic performant care sa se plieze nevoilor companiei dumneavoastra.

Solutia informatica dedicata transportatorilor

Vreti sa stiti in orice moment care este rentabilitatea flotei dumneavoastra auto si sa nu lasati bani nefacturati in piata pentru comenzile de transport efectuate?

Soft Net Consulting a dezvoltat in 2013 un modul de management al transporturilor in cadrul solutiei informatice ASISria.

Acesta este util atat pentru transportatorii interni si internationali de marfuri si persoane, cat si pentru casele de expeditii.

Intrebarile pe care vi le puneti dumneavoastra, transportatorii – si la care ofera raspuns aceasta aplicatie – sunt numeroase:

 • icon

  Ce comenzi a executat fiecare camion intr-un anumit interval de timp?

 • icon

  Cati kilometri a facut in fiecare luna un camion?

 • icon

  Unde se afla un camion la un moment dat?

 • icon

  Ce alta comanda poate prelua atunci cand va ajunge la destinatie? De la ce locatie sa o preia?

 • icon

  Au fost facturate toate comenzile efectuate? Au fost incasate sau nu comenzile facturate?

In lipsa unei solutii informatice integrate de management al comenzilor, procesul operational coordonat de dispecerii de clienti si de dispecerii de soferi este rupt informational de departamentul financiar-contabil, existand riscul de a ramane comenzi nefacturate si/sau neincasate.

Modulul de management al transporturilor are trei functionalitati principale:

Gestiunea comenzilor de transport

Dispecerii auto preiau comenzile de transport venite pe fax, prin e-mail sau telefonic de la clienti si le introduc in sistem.

De asemenea, aplicatia poate fi interfatata direct cu solutiile informatice utilizate de clienti pentru a plasa comenzile catre transportatori.

Dupa ce le-au introdus in sistem, dispecerii pot urmari executarea comenzilor pe diversele lor faze: initializata; transmisa catre soferi; in executie; finalizata-descarcata.

O comanda va avea statusul de “inchisa operational” doar atunci cand dispecerul va confirma recuperarea documentului CMR (scrisorii de trasura) prin introducerea in sistem a datei CMR, ceea ce presupune ca departamentul financiar-contabil poate emite factura pentru acea comanda finalizata.

Acest modul permite generarea a numeroase rapoarte aferente fiecarei comenzi:

 • icon

  Raport de abateri de la ruta (kilometrii parcursi efectiv raportati la kilometrii planificati pentru ruta respectiva). Permite efectuarea unor corectii in kilometrii planificati pentru fiecare ruta sau identificarea unor abateri repetate ale anumitor soferi de la distantele planificate pentru fiecare ruta.

 • icon

  Raport privind evidenta kilometrilor parcursi efectiv de catre fiecare sofer in parte. Util pentru plata soferilor in functie de kilometrii de miscare a camioanelor.

 • icon

  Raport privind statusul comenzilor (deschise operational, inchise operational, pregatite pentru facturare, facturate, incasate).

 • icon

  Raportarea valorii comenzilor la valoarea facturilor.

 • icon

  Raport privind kilometrii parcursi pe gol intre locul unde a fost descarcata marfa si locul de unde va fi incarcata urmatoarea comanda. Permite evidenta dislocarilor prin raportarea kilometrilor parcursi pe plin la cei parcursi pe gol.

 • icon

  Informatii despre marfurile transportatate (marfuri perisabile, structurarea marfurilor pe paleti). Dispecerii pot transmite usor soferilor prin SMS informatiile preluate de la clienti si introduse in modulul de comenzi: adresa si data de incarcare si de descarcare a marfii; tipul marfii transportate; numele clientului; kilometrii planificati pe ruta respectiva.

Master data

Acest modul asigura introducerea cu acuratete a datelor importante in sistemul informatic, evitarea erorilor de operare ulterioare si generarea de statistici relevante privind parcul auto.

Responsabilul Master Data introduce in acest modul urmatoarele documente si informatii:

 • icon

  Fisele camioanelor si semiremorcilor in care se completeaza datele preluate din cartea de identitate a fiecarui vehicul. Seful parcului auto va putea ulterior extrage din sistemul informatic, oricand are nevoie, informatii privind starea parcului auto (de exemplu, cate camioane cu Euro5 detine)

 • icon

  Definirea rutelor de transport cu kilometrii planificati pe fiecare ruta. Permite tinerea evidentei kilometrilor planificati pe fiecare ruta si preluarea automata a acestora pe fiecare comanda.

 • icon

  Baza de date cu adresele de incarcare si descarcare a marfii. Permite o evidenta unitara a adreselor de incarcare si descarcare pentru clientii repetitivi / comenzile repetitive. Dupa ce au fost introduse o singura data in sistem, aceste adrese de incarcare si descarcare vor putea fi ulterior selectate si preluate automat pe comanda. 

Managementul flotei si planificarea interventiilor

Acest modul al aplicatiei are atat un rol reactiv, cat si unul preventiv.

El contine o zona de alerte si notificari pentru managerul flotei privind expirarea valabilitatii documentelor soferilor si a actelor camioanelor (RCA, CASCO, tahograf, licente CMR, licenta transport firma, avize psihologice si de protectia muncii ale soferilor, aviz de mediu) si planificarea reviziilor tehnice.

Cu ajutorul acestor alerte se poate interveni la timp pentru prelungirea valabilitatii documentelor, obtinerea actelor necesare si efectuarea reviziilor, eliminand riscul platii unor amenzi consistente.

Care sunt beneficiile modulului de management al transporturilor pentru clienti?

Managementul firmelor de transport va fi informat in orice moment pentru ce comanda lucreaza fiecare camion din parcul auto, care a fost rentabilitatea fiecarui camion (cati kilometri a parcurs pe plin si pe gol in fiecare luna) si cati bani a castigat firma de pe urma exploatarii fiecarui camion (comenzi realizate, facturate si incasate).

Rapoartele vor presupune mai putina munca si vor putea fi disponibile la timp, comenzile vor putea fi facturate imediat dupa inchiderea lor operationala si se va sti daca au fost incasate sau nu.

Ca atare, nu vor ramane bani nefacturati in piata datorita lipsei de centralizare a informatiilor si rupturii informationale dintre departamentul operational si cel financiar-contabil.

Modalitatea de facturare este flexibila, fie comanda cu comanda, fie mai multe comenzi pe o singura factura.

De asemenea, vor putea fi alocate costurile directe si indirecte pe fiecare camion din flota (leasing auto, RCA, CASCO, combustibil, salarii soferi, taxe de drum).

Call Now Button
FacebookPortal ClientiSolicita DemoAbonează-te la Newsletter