Asis pentru Viticultură şi Vinificaţie

Ce reprezintă via şi vinul pentru tine, pasiune sau business? Piaţa s-a dezvoltat în ultimii ani. Apar oportunităţi să creşti produţia, să vinzi mai mult şi la un preţ mai bun, poate chiar să exporţi. Acum poţi face din pasiune un business profitabil. Dar ai concurenţă, preturile cresc, trebuie să fii tot mai eficient. Ai nevoie de date pentru decizii şi control asupra activităţii.

Dar ai ajuns unde trebuie, tu ştii să faci vin, noi ştim să facem tehnologia să lucreze pentru tine.

Cu sistemul ASIS ERP de la Soft Net Consulting îţi poţi conduce afacerea aşa cum vrei. Ai pe ecran toate informaţiile necesare pentru a şti în ce direcţie mergi şi a lua cele mai bune decizii. Accelerezi activităţile profitabile, reduci costurile, te extinzi pe noi suprafeţe, îmbuteliezi în funcţie de cereri şi comenzi, vinzi online sau prin distribuitori.

Ce câştigi utilizând sistemul ERP ASIS pentru Viticultură şi Vinificaţie?

ASIS ERP este un sistem informatic gândit să simplifice activitatea unei podgorii sau crame şi să ofere managementului vizibilitate şi control.

Toţi angajaţii lucrează în acelaşi sistem, fără înregistrări în fişiere excel disparate. Fluxurile de lucru sunt generate din sistem, iar informaţiile sunt înregistrate o singură dată, într-o bază de date unică.

Sistemul ERP ASIS include module dedicate pentru Viticultură şi Vinificaţie, care pot fi implementate separat sau împreună, în funcţie de specificul clientului.

Beneficii

 • Ai acces la o soluţie creată special pentru domeniul tău, care ţine cont de elemente specifice: spre exemplu: număr de intervale şi butuci pe o parcelă sau operaţiuni de desciorchinare şi presare.
 • Urmăreşti detaliat costurile, la nivel de fermă, parcelă, trup, soiuri, pe fiecare an agricol în parte. Ştii exact ce soiuri de struguri sau vin îţi aduc cel mai mare profit
 • Optimizezi derularea activităţii pe baza unui catalog cu operaţii specifice (manuale sau mecanizate) cu ordine de lucru este generate direct din sistem
 • Planifici uşor activităţile cu zilierii, păstrezi o evidenţă clară a muncilor prestate şi procesezi automat statele de plată
 • Dacă produci vin, ai control deplin la procesarea strugurilor pe baza ordinelor de lucru centralizate în sistem. Ştii permanent ce operaţiuni au fost efectuate, pe ce cantităţi şi ce a rămas de executat.
 • Gestionezi consolidat, într-o singură sursă, toate stocurilor de vin: rezervoare, baricuri, sticle. Afli din câteva click-uri ce ai disponibil pentru vânzare sau cât mai trebuie să îmbuteliezi
 • Angajaţii tăi nu mai pierd timp la completarea repetitivă a unor documente, indiferent dacă este vorba despre ştate de plată sau note de recepţie a producţiei
 • Ţii o evidentă strictă a stocurilor de materiale (de la ierbicide şi sârmă de legat, până la dopuri pentru sticle şi cutii de carton) pentru a reduce pierderile şi a evita lipsa acestora.
 • Poţi oricând să treci la vânzări online prin integrare cu o platformă de ecommerce

Suntem o companie cu experienţă şi vindem o tehnologie matură, de origine românească. Avem clienţi atât printre fermieri (Glia Sătmăreana, Sampax, Genagricola România, PopAgra Giulvăz) cât şi printre producătorii de vie şi vin. Cramele Recaş şi Hamangia îşi gestionează activitatea cu soluţiile noastre.

snc-vinificatie03

Cum funcţionează sistemul ERP ASIS

Soluţia ASiS ERP destinată firmelor din domeniul vinificaţiei şi viticulturii include mai multe module, unele specifice (Urmărire Activităţi Vie, PostCalcul Vie, ASiSmobile Vie) altele generale (Contabilitate şi Gestiune, Personal şi Salarizare, Mijloace Fixe, Tablou de Bord etc). Aplicaţia are o structură gândită pe specificul activității dintr-o podgorie sau cramă, înregistrează toate datele aferente şi permite derularea operaţiunilor specifice prin lansarea ordinelor de lucru.

În sistemul de gestiune ASIS poţi înregistra detalii precum numărul de intervale şi butuci existenţi pe o parcelă, sau poţi defini operaţiuni precum: prelucrare struguri, desciorchinare, presare, cupajare, filtrare, cu multipli paşi şi sub activităţi la fiecare dintre acestea.

Această detaliere face ca sistemul să ofere vizibilitate completă asupra afacerii, atât la nivel operaţional cât şi financiar contabil. Pentru companiile care produc vin, ASIS ERP permite administrarea întregului lanţ operaţional, de la preluarea strugurilor, până la vânzarea către distribuitori sau utilizatori finali.

Funcţionalităţi cheie pentru viticultură:

 • Monitorizare în detaliu a activităților desfăşurate pe parcursul unui an agricol, pe fiecare fermă, trup sau parcelă în parte. Colectează informaţiile relevante pentru fiecare parcelă: coordonatele GPS, blocul fizic, localitatea, suprafaţă sau soiul cultivat;
 • Nomenclator de operaţiuni specifice procesului de viticultura, customizabil pentru fiecare client, cu tipuri de lucrări şi costuri asociate.
 • Sistem complex de calcul al costurilor, cu analiza tuturor elementelor, de la lucrări plătite pe suprafaţă sau volum (legat, cules) până la cele plătite cu oră (pază). Permite inclusiv calculul estimativ al producţiei prin introducerea datelor tehnice la nivel de parcela (soi, nr intervale, nr butuci);
 • Registru zilieri pentru planificarea activităţilor derulare şi generarea documentelor fiscale aferente. Registrul corelează zilierii implicaţi cu parcelele şi operaţiunile alocate, înregistrează prezenta la lucru şi volumul de muncă cu definirea cantităţilor şi operaţiunilor executare. Păstrează o evidentă clară a volumului de munca prestart de fiecare zilier în parte pentru respectarea limitei de 180 zile/an impusă de legislaţia actuală
 • Facilităţi de calcul al salariilor şi contribuţiilor aferente pe baza datelor înregistrare în registrul zilieri, precum şi emiterea automată a documentelor necesare.
 • Gestiune stocuri şi consumuri de materiale. Aplicaţia centralizează stocurile existente şi consumul zilnic şi trimite automat alterate la atingerea unui stoc minim. Permite reaprovizionarea în timp util sau dacă este posibil transferul intre ferme/unităţi.
 • Corelarea şi validarea operaţiunilor executate în funcţie de specificul fiecărei suprafeţe, pentru evitarea erorilor de calcul. Utilizatorii nu pot înregistra un volum mai mare de muncă decât permite o anumită parcela şi nici nu pot face înregistrări redundante.
 • Managementul maşinilor şi utilajelor cu urmărirea pontajului, numărului de ore şi lucrări prestate şi defalcarea costurilor (combustibil, mentenanță, piese de schimb, salarii, amortizare) la nivel de parcela şi cultură.
 • Identificarea parcelelor pe hartă şi evidențierea grafică a stadiului activităților derulate prin coduri de culori;
 • Facilităţi de monitorizare, evidenţă şi raportare la nivel de an viticol, pe multipli indicatori economici
 • Acces mobil la funcționalități şi date, de pe laptop, tablete şi telefoane mobile (Windows, McOS, iOS, Android)

Funcţionalităţi cheie pentru vinificaţie:

 • Gestiune complexă a sălilor de vinificaţie, pe locaţii multiple, cu preluare şi înregistrare date la nivel de locaţie, utilaj (deschiorchinător sau presă), rezervor, baric etc
 • Nomenclator de operaţiuni cu generarea ordinelor de lucru direct din ASIS. Permite definirea unui număr mare de activităţi (prelucrare struguri, transfer, cupajare, filtrare, aditivare, îmbuteliere) şi a etapelor necesare.
 • Urmărirea procesului tehnologic la fiecare punct de lucru cu defalcarea producţiei pe categorii (must, pielita, ciorchine etc) pentru o evidenţă cât mai exactă.
 • Confirmarea operaţiunilor şi debitarea stocurilor prelucrate/transferate direct pe echipamente mobile, cu ajustarea automată/manuală a pierderilor din instalaţie
 • Corelarea materialelor utilizate (filtre, aditivi etc) cu ordinele de lucru executate şi destocarea cestora
 • Generarea documentelor de gestiune (consumuri, avize, procese verbal de predare-primire)
 • Facilităţi de trasabilitate a producţiei. Aplicaţia indentifică permanent locaţia vinului produs, la nivel rezervoare, baricuri, paleţi şi a operaţiunilor executate.
 • Sistem de planificare a îmbutelierii, pe zile, echipe, linii de producţie, în funcţie de stocuri, comenzile înregistrate şi istoricul vânzărilor.
 • Gestiunea ordinelor de lucru pentru liniile de îmbuteliere şi corelarea acestora cu reţetele utilitate, consumul de materiale şi defalcare pe tipuri de ambalaje.
 • Integrare cu soluţia de etichetare şi imprimare, pentru preluarea automată a datelor din ASIS la nivel de cutie (lot, articol) sau palet (etichetă unică cu detalii de conţinut), pentru o administrare facilă prin scanare cu dispozitive mobile.
 • Gestiunea materialelor necesare la îmbuteliere: sticle, dopuri, etichete şi contra etichete, cutii etc şi defalcarea acestora în funcţie de ordinele de lucru şi tipul de ambalare.
 • Editarea codurilor de bare pentru loturile de produse cu detalii despre sortimente, data producţiei, mod ambalare/paletare etc.
 • Monitorizarea vinurilor produse pe lot-uri şi proprietăţi (procent de alcool, zahăr)
 • Gestiunea baricurilor cu detalierea gradului de umplere, intervalului de baricare, disponibilitatea pentru transfer, soi etc.
 • Opţiuni de integrare cu platforme de eCommerce, sisteme EDI (Electronic Data Interchange) soluţii pentru gestiunea depozitelor, SFA etc.
 • Posibilităţi de integrare cu diverse tipuri de senzori pentru preluare automată a datelor de la rezervoare: temperatura, volum, densitate etc.
 • Acces mobil la funcționalități şi date, de pe laptop, tablete şi telefoane mobile (Windows, McOS, iOS, Android)

Conduci o podgorie sau o cramă şi vrei să ai un sistem inteligent de gestiune a afacerii?

Solicită o prezentare completă a soluţiei pentru Viticultură şi Vinificaţie de la Soft Net Consulting.

Cu Soft Net Consulting ai acces la un sistem complet, care gestionează integrat toate elementele cheie ale podgoriei sau cramei tale: parcele şi trupuri, soiuri de struguri şi vin, lucrări agricole, rezervoare şi baricuri, linii de îmbuteliere etc.

Un singur sistem şi o singură bază de date, integrate nativ.

Cum începi?

Nu te limita la citirea acestor informaţii.

Treci la urmatoarea etapă şi discută concret cu echipa noastră de consultanţi pe Agricultură despre cum poti utiliza această soluţie în ferma ta.

Află care sunt etapele unui proiect, cum arată soluţia şi cum trebuie să te pregăteşti.

Această discuţie nu genereaza nicio obligativitate comercială.

Conduci o podgorie sau o cramă şi vrei să ai un sistem inteligent de gestiune a afacerii?

Solicită o prezentare completă a soluţiei pentru Viticultură şi Vinificaţie de la Soft Net Consulting.

Call Now Button
FacebookPortal ClientiSolicita DemoAbonează-te la Newsletter