Mobilizează-ți afacerea: puterea soluțiilor informatice accesibile oricând și oriunde!

Cuprins

În România, 6 din 10 candidați nu ar fi acceptat un job într-o companie care nu oferea opțiuni de muncă mobilă, remote sau hibrid, relata un sondaj realizat de eJobs în 2022. Situația nu s-a schimbat, iar mobilitatea rămâne și astăzi un criteriu important pentru angajați și o sursă de eficiență pentru angajatori.

Stilul modern de business, combină munca remote cu prezența fizică la sediu și cere forței de muncă să fie conectată și eficientă oriunde și oricând. Astăzi angajații nu mai depind de un computer și de un birou pentru a-și desfășura activitatea, pentru că aplicațiile de business, de la ERP (Enterprise Resource Planning) și CRM (Customer Relationship Management), la SFA (Sales Force Automation) și WMS (Warehouse Management System) includ elemente avansate de mobilitate.

Beneficii practice. Cum contribuie mobilitatea angajaților la succesul afacerii tale?

În primul rând, mobilitatea reduce costurile angajatorilor. Munca de acasă, chiar și în regim hibrid, dar și munca de teren, înseamnă că organizațiile au nevoie de un spațiu mai mic pentru birouri, ceea ce duce la economii importante la capitolele chirie, utilități (energia electrică, încălzirea, aerul condiționat și apa), întreținere și curățenie, cheltuieli de transport și consumabile. În plus, companiile pot astfel să angajeze specialiști și din piețe externe, extinzându-și accesul la o gamă mai largă de talente, deseori la tarife mai mici, în zonele cu forță de muncă ieftină.

Acces imediat la informații și decizii rapide

Mobilitatea oferă angajaților acces instantaneu la informații critice, indiferent de locație. Acest lucru este esențial pentru luarea deciziilor în timp real, în special în industriile unde viteza de reacție determină succesul. Managerii pot aproba cereri, verifica rapoarte sau monitoriza indicatorii de performanță direct de pe dispozitivele mobile, reducând întârzierile și asigurând continuitatea proceselor. De exemplu, un reprezentant de vânzări poate accesa istoricul unui client înaintea unei întâlniri, ceea ce crește șansele de a încheia o afacere.

Creșterea productivității angajaților

Tehnologiile mobile permit echipelor să lucreze de oriunde, eliminând constrângerile legate de birouri sau ore fixe. Într-un mediu hibrid, angajații pot gestiona sarcini de lucru chiar și în afara programului standard, ceea ce duce la o utilizare mai eficientă a timpului. În plus, mobilitatea reduce perioadele de inactivitate – cum ar fi timpul pierdut în trafic sau așteptările din teren – transformând aceste intervale în oportunități productive.

Bucureștenii, spre exemplu, au pierdut anul trecut 91 de ore în trafic, adică aproape patru zile, din cauza ambuteiajelor, potrivit unui studiu realizat de compania INRIX Research. Bucureștiul se află pe locul 19 din punct de vedere a congestiei în trafic, din 989 orașe studiate în întreaga lume și pe locul 7, în Europa.

Colaborare îmbunătățită și flexibilitate

Mobilitatea ajută mult munca în echipă, mai ales că nu toți angajații sunt simultan la birou.

Platformele de colaborare, ca Microsoft Teams spre exemplu, sunt accesibile de pe orice dispozitiv mobil și  permit echipelor să comunice și să colaboreze eficient, indiferent de fusul orar sau locație. Mai mult, se integrează tot mai bine cu soluțiile de business de tip ERP și CRM pentru ca angajații să poate partaja mai ușor calendarul și activitățile dar și date tranzacționale și analitice. Această flexibilitate facilitează schimbul de idei și rezolvarea rapidă a problemelor, contribuind la inovație și eficiență. Într-un business globalizat, echipele distribuite pot lucra sincronizat, crescând viteza de execuție.

Îmbunătățirea satisfacției clienților și a agilității business-ului

Mobilitatea permite angajaților să răspundă mai rapid cerințelor clienților. De exemplu, într-un magazin, un angajat poate verifica stocul sau plasa o comandă pentru un client direct de pe un dispozitiv mobil. Această capacitate de a rezolva probleme în timp real crește satisfacția clienților și loialitatea față de brand. În plus, mobilitatea oferă companiei agilitatea de a se adapta la schimbările pieței, permițând decizii rapide în situații neprevăzute.

Sistemele ERP devin tot mai accesibile de pe telefon

Pentru angajatul modern, munca nu mai este legată de un birou fix, ci poate fi desfășurată de oriunde – de acasă, dintr-o cafenea, din celălalt capăt al lumii, sau chiar în tranzit. În oricare dintre aceste situații accesul la datele din sistemul ERP este critic pentru desfășurarea activității.

Tradițional, sistemele ERP, datorită complexității, erau accesibile cu precădere de pe un desktop sau laptop, însă lucrurile se schimbă rapid. Platforma ASiS ERP oferă utilizatorilor acces complet la date și funcționalități, oricând și de oriunde există o conexiune la Internet, de pe orice dispozitiv inclusiv telefoane mobile cu iOS sau Android. Pentru aceasta exista o aplicație dedicată ASIS Mobile. Cu ASIS Mobile oferă o experiență similară de utilizare ca aplicația desktop și permite angajaților să fie 100% conectați și funcționali, chiar dacă nu au acces la un PC obișnuit.

CRM pentru mobilitate 100% în relațiile comerciale

În relațiile comerciale, mobilitatea permite companiilor să răspundă rapid la nevoile și cerințele clienților și să mențină un flux continuu de schimb de informații. De exemplu, un reprezentant de vânzări poate trimite o ofertă personalizată unui client chiar în timpul unei întâlniri de afaceri, pe când un manager poate confirma disponibilitatea unui stoc sau poate aproba o comandă din teren, folosind smartphone-ul sau tableta. Această flexibilitate în accesarea/procesarea datelor contribuie la îmbunătățirea relațiilor cu clienții și la accelerarea vânzărilor

Pentru afacerile digitalizate cu ajutorul unui CRM performant, precum CAS genesisWorld, sistemul devine un adevărat hub de informații despre clienți. Mai mult decât atât, CAS CRM excelează la capitolul mobilitate, soluția fiind practic accesibilă de pe orice dispozitiv portabil, telefoane și tablete dar și ceasuri inteligente.

În viziunea CAS, telefonul mobil a devenit dotarea de bază pentru orice angajat modern, iar pe măsură ce specificaţiile tehnice au devenit tot mai performante, poate in multe cazuri înlocui cu succes utilizarea unui PC. Astfel, CAS CRM oferă o inovație unică la nivel de interfață: meniul radial, care permite o interacţiune extrem de facilă utilizator-sistem CRM pe echipamentele cu interfaţa touch. Meniul radial schimbă complet modul de utilizare şi afişare a datelor şi funcţiilor din CRM pe un touchscreen. Comenzile şi butoanele sunt organizate concentric şi nu liniar, ceea ce urmează mişcările naturale ale mâinii şi face utilizarea mult ai fluentă şi mai eficientă. Degetul se transformă într-un joystick şi poate selecta extrem de uşor orice opţiune din meniul circular. Iata de ce, meniul radial este interfaţa ideală pentru telefoane mobile inteligente şi pentru viaţa în mişcare. Acesta completează funcţionalităţile puternice ale versiuni mobile CAS genesisWorld, care simplifica activitatea oricărui angajat aflat în afara biroului.

Vânzări eficiente, de oriunde și oricând, cu ajutorul soluțiilor SFA

Un agent de vânzări cu activitate de teren trebuie să gestioneze simultan mai multe sarcini, leaduri și etape ale procesului de vânzare. Pe măsură ce afacerea se dezvoltă, crește și numărul de responsabilități, iar la un moment dat, este posibil ca anumite etape să fie neglijate, ceea ce poate duce la oportunități irosite și pierderea de clienți. Toate acestea pot fi evitate prin automatizarea anumitor sarcini cu ajutorul unui sistem SFA.

ASiS SFA ajută companiile să îmbunătățească eficiența și productivitatea echipelor de vânzări prin automatizarea proceselor cheie (salvarea și actualizarea automată a informațiilor despre clienți și prospecți, urmărirea progresului fiecărei oportunități de vânzare, generarea rapoartelor de vânzări etc.) De exemplu, agenții de vânzări pot prelua comenzi direct din mașină, pot corela comenzile cu soldul clienților și pot urmări indicatorii de performanță în timp real. Acest lucru reduce erorile umane și minimizează costurile operaționale, având un impact pozitiv asupra fluxului de numerar al companiei. Totodată, pentru manageri, sistemul îmbunătățește coordonarea echipelor de vânzători, iar colectarea datelor despre clienți devine mai simplă și rapidă.

WMS pentru mobilitate în depozit

Orice afacere care vinde mărfuri fizice are nevoie în cele din urmă de un depozit, dar depozitele moderne sunt departe de spațiile prăfuite din trecut, bazate pe muncă manuală. Un WMS (Warehouse Management System) modern îmbunătățește gestiunea depozitelor prin automatizarea și mobilizarea proceselor de recepție, depozitare și livrare, asigurând un control mai bun asupra stocurilor și o vizibilitate sporită a operațiunilor. Astăzi, un depozit poate fi complet gestionat cu scanere, imprimante și telefoane mobile.

Este exact ceea ce oferă sistemul WMS implementat de Soft Net Consulting si care permite ca toate operațiunile specifice unui depozit să se deruleze de pe echipamente mobile. Dispozitivele mobile, precum scanerele de coduri de bare, terminalele portabile și tabletele conectate la sistemul WMS, permit accesul și actualizarea datelor în timp real, eliminând întârzierile și riscurile asociate procesării manuale. Lucrătorii pot verifica stocurile sau înregistra produsele recepționate fără a reveni la un computer fix, asigurând vizibilitate instantanee asupra inventarului. Această funcționalitate nu doar că accelerează procesele operaționale, dar contribuie și la reducerea timpului necesar pentru actualizări, optimizând fluxul de lucru.

Tehnologiile mobile reduc erorile prin utilizarea ghidării digitale în timp real, atât în procesele de picking, cât și în cele de expediere. Funcții precum Pick-by-Scan asigură selectarea corectă a articolelor, iar verificările automate la expediere confirmă coerența între produse și documente, crescând precizia livrărilor. În plus, rutele optimizate generate de sistem în funcție de locațiile produselor și poziția angajatului reduc timpul pierdut în depozitele mari, îmbunătățind considerabil productivitatea generală.

După cum observați, mobilitatea se regăsește în majoritatea activităților de business și pentru oricare dintre acestea generează câștig de eficiență. Mai mult, mobilitatea este un element esențial pentru oamenii moderni, aflați permanent în mișcare și pentru care timpul este cea mai prețioasă resursă. Toate soluțiile din portofoliul Soft Net Consulting includ componente de mobilitate pentru că ne dorim să oferim acest beneficiu oricărui client.

Cele mai noi articole

Solicită acum o demonstrație gratuită.

Abonare la newsletter.