Sistem ERP Agricultura

SOLUȚII PENTRU INDUSTRIA DE AGRICULTURĂ

Ce câștigi utilizând sistemul ERP ASIS pentru Agricultură?

În Asis ERP nu investeşti de dragul tehnologiei, ci pentru că te ajută să strângi toate datele într-o singură sursă, să înţelegi realitatea din spatele cifrelor contabile şi să ai control asupra activității. Sistemul ASiS pentru Agricultură oferă o gestiune avansată, cu rapoarte manageriale dezvoltate special pentru fermieri.

sistem erp pentru agricultura solutii business soft net consulting

Suntem o companie cu peste 20 de ani de experienţă în implementare de soluţii informatice. Glia Sătmăreana, Sampax, Genagricola România, PopAgra Giulvăz sunt doar câţiva dintre utilizatorii sistemului ASiS ERP pentru Agricultură. Experienţa acestor proiecte este integrată în soluţiile pe care le implementăm.

”Soluția informatică dezvoltată de Soft Net Consulting ne ajută să urmărim şi să atribuim costurile directe şi indirecte pe parcelele de teren pentru a şti rentabilitatea fiecăreia dintre acestea. De asemenea, urmărim contractele de arendă şi decontarea cu arendașii și asigurăm toate fazele de gestiune ale silozurilor, de la achiziție la depozitarea şi livrarea cerealelor. Acum cunoaștem exact eficienţa fiecărei culturi agricole şi care sunt tehnologiile optime de cultură."

Laurențiu Costin

Manager Sampax Satu Mare
digitalizare agricultura cu ajutorul sistem asis erp soft net consulting solutii business

Cum funcționează sistemul ERP ASiS?

ASiS pentru Agricultură este o aplicaţie gândită special pentru gestiunea unei ferme.

Structura acesteia permite înregistrarea tuturor datelor aferente culturilor de câmp şi activităţilor asociate: lucrări, gestiune inputuri, irigații, zilieri, depozitare etc.

Astfel, utilizatorii au la dispoziție funcționalități care să le facă munca mai uşoară şi să păstreze o evidenţă financiar-contabilă strictă.

Reprezintă nucleul aplicaţiei şi permite evidenţa detaliată a fiecărei parcele înregistrată şi a culturi aferente, de la stadiul de ogor până la încasarea plăţilor pe recolta aferentă. Permite defalcarea tuturor costurilor asociate unei parcele sau cultura precum şi partajarea costurilor comune, în funcţie de anumite criterii prestabilite de repartizare.

Înregistrarea datelor porneşte de la etapa de ogor, cu schimbarea statusului la iniţierea unei culturi. Urmăreşte toate lucrările executate cu definirea tehnologiilor de lucru, planificarea activităţilor şi generarea fişelor pentru mecanizatori.

Structura granulară a sistemului ASiS pentru Agricultură permite un control foarte bun al costurilor unei ferme.

Rapoartele evidenţiază atât costurile directe (inputuri agricole, utilaje, salarii, arendă, amortizare utilaje), cât şi indirecte (costuri cu sediul, salarii personal TESA, dobânzi şi comisioane, alte costuri care nu pot fi asociate unei unităţi productive etc).

Aplicaţia permite înregistrarea detaliată a fiecărui contract de arendă: titular, co-proprietari, blocuri fizice/parcele aferente, clauze, modalitatea preferată de plată etc.

Datele se păstrează la fiecare reiniţializare anuală şi sunt făcute doar actualizările necesare, atât la beneficiari, cât şi la producţie (cantităţi, preţuri etc). Sistemul generează automat documentele de plată către beneficiari (în bani sau produse) şi calculează taxele şi impozitele aferente (impozit pe venit reţinut la sursă, CASS etc.).

Toate informaţiile sunt disponibile într-un raport detaliat cu plăţile făcute, beneficiar, formă de plată, achitări totale sau parţiale, termene etc.

Volumul de muncă manuală este redus considerabil, iar relaţia cu arendatorii este transparentă şi bine organizată.

Oferă funcţionalităţi avansate pentru exploatarea corectă şi eficientă a capacităţii de depozitare, utilizată intern sau contractată către terţi. Permite urmărirea la nivel de locaţie, depozit, celule, cantităţi, tipuri de produse şi evident, clienţi. Aplicaţia se integrează cu instrumentele de cântărire şi preia automat datele măsurate. Calculează automat procentele de scăzăminte în funcţie de datele introduse în sistem (indicatori specifici pentru diverse cereale, grad de umiditate, corpuri străine, greutate hectolitrică etc) şi completează documentele de recepţie şi avizare cu greutatea utilă a produselor.

Include şi facilitaţi pentru gestionarea comercială a contractelor de depozitare şi permite facturarea serviciilor în funcţie de cantităţile recepţionate, perisabilităţi, scăzăminte prin uscare, aerare etc. Este o funcţionalitate importantă pentru calculul exact al costurilor şi stabilirea marjei de profit. Facturarea se face automat, fără calcule manuale.

Permite urmărirea atât a maşinilor agricole care funcţionează de sine stătător (tractoare, combine), cât şi la utilajele ce se ataşează la acestea (remorcă, disc, grapă, semănătoare, scarificator, maşini de împrăştiat îngrăşăminte). Pentru fiecare utilaj aplicaţia înregistrează consumul de combustibil (orar sau la număr de km, operaţiunile executate, orele de funcţionare, consumul de materiale (seminţe, fertilizanţi etc), salariile mecanizatorilor etc. De asemenea, permite setarea de alerte pentru intervalele de service, schimbări de ulei sau anvelope etc. Prin integrare cu module GPS sistemul identifică şi afişează permanent locaţia reală a utilajului şi activitatea pe care o derulează. Aplicaţia calculează automat costul pe oră al fiecărei maşini (costuri directe şi indirecte) şi îl distribuie pe fiecare cultură sau parcelă.

Sistemul de ERP ASiS pentru agricultură include un modul dedicat administrării tuturor informaţiilor asociate inputurilor agricole: documente de gestiune, note de recepţii, consumuri, termene de plată agreate cu furnizorii, modalităţi de plată, contractat versus receptionat etc.

Astfel, ai vizibilitate completă asupra modului de utilizare a inputurilor agricole şi cunoști permanent bilanţul cu fiecare furnizor.

Permite planificarea activităților cu zilierii şi ajută la completarea facilă a Registrului electronic de evidență a zilierilor cerut de ITM. Înregistrează operațiunile efectuate de zilieri, timpul de lucru şi specificul lucrărilor, tarifele agreate etc.

Pentru fermierii care produc semințe, sistemul ASiS oferă un mod simplu de gestiune a tranzacţiilor. Aplicația înregistrează toate datele (tipuri de seminţe, loturi) şi documentele (declarații de conformitate, buletine de analiza etc.) şi le asociază automat facturii de vânzare sau cererilor de autorizare.

Sistemul ERP ASiS este utilizat prin intermediul unui browser web (Google Chrome, Firefox, Edge etc.), atât de pe laptop/desktop, cât şi de pe telefonul mobil, ceea ce înseamnă că vei avea acces la date oricând şi oriunde.

Vrei ca și ferma ta să aibă de câștigat prin trecerea la un sistem inteligent de gestiune?

Solicită o prezentare completă a soluţiei pentru Agricultură de la Soft Net Consulting.

Rămâi conectat cu noi și pe social media: LinkedIn, Facebook sau YouTube.

Această discuţie nu generează nicio obligativitate comercială.

Tehnologie

Soluțiile Soft Net Consulting pentru agricultură integrează multiple tehnologii, iar clienții au libertatea alegerii celor mai potrivite produse. În funcție de natura proiectului și de specificul activității, beneficiarii proiectelor pot implementa sisteme ERP (ASiS)CRM (CAS genesisWorld sau SmartWe), TMS, SFA, WMS sau BI (SNC Power BI).

Toate aceste soluții funcționează integrat și oferă funcționalități complete.

Implementare

Ai libertate de implementare a soluțiilor Soft Net Consulting pentru domeniul Agricultură în orice scenariu te avantajează: pe propriul server, pe o infrastructură IT în cloud pe care să o administrezi singur, pe o infrastructură IT în cloud administrată de echipa Soft Net Consulting etc.

În acest ultim caz, toate aspectele tehnice (instalare mașini virtuale, configurări, securitate, back-up etc.) sunt în sarcina noastră, pentru ca tu să îți concentrezi atenția exclusiv asupra afacerii. Poți utiliza soluția oferită de Soft Net Consulting chiar și în situația în care nu ai resurse IT interne (oameni și echipamente) și nu dorești să investești în acestea.

Solicită acum o demonstrație gratuită.

Leave this field blank

Abonare la newsletter.