Studiu de Caz - Lancetti Transport

Lancetti Transport digitalizează activitatea de transport cu ASIS ERP

lancetti portofoliu soft net consulting

Lancetti Transport și-a îmbunătățit eficiența și rentabilitatea activităților de transport cu ajutorul specialiștilor Soft Net Consulting, care au implementat și personalizat soluția ERP ASIS.

Compania a obținut astfel un control mai bun asupra centrelor de cost și profit, trasabilitate extinsă asupra comenzilor și acces în timp real la informații acționabile.

Profil Client

Lancetti Transport este o companie românească de transporturi rutiere de marfă, înființată în Oradea, în anul 2005. Firma operează o flotă proprie de peste 100 de vehicule, pe rute internaționale către Ungaria, Belgia, Olanda Luxemburg, Germania, Danemarca, Grecia, Bulgaria și nordul Franței.

Transporturile includ alimente, bunuri de larg consum, echipamente, componente industriale etc., compania oferind complementar servicii complete de logistică (ambalare, elaborare de documente, depozitare etc.)

lancetti transport studiu de caz soft net consulting

Nevoi specifice domeniului de activitate

Pe baza raportului preţ – performanţe şi a recomandărilor din piaţa, Sodexo a ales sistemul ASiS ERP şi serviciile de implementare ale Soft Net Consulting. Elementele cheie în alegerea ASiS ERP au fost:

Identificarea și implementarea soluției ASIS ERP

În vederea atingerii obiectivelor, managementul Lancetti Transport a luat decizia adoptării sistemului ERP ASIS, ca partener de implementare fiind selectată Soft Net Consulting, companie cu peste 10 ani de experiență în implementarea soluțiilor ASIS.

Procesul de implementare a fost început în ianuarie cu modulele de ContabilitatePersonalSalarizare și Mijloace Fixe și a continuat în martie cu cel de Transporturi. (Modulul dedicat oferit de ASIS include componentele de: • Service auto, • Comercial, • Planificare transporturi, • Deconturi șoferi, • Preluare comenzi de transport • Încărcare documente de transport în momentul finalizării comenzii de pe dispozitive mobile etc.)

Schimbări introduse de ASIS în modul de lucru al Lancetti Transport

Soluția ASIS ERP implementată și personalizată de Soft Net Consulting este utilizată în prezent pentru preluarea și procesarea tuturor comenzilor, asigurând trasabilitatea acestora, precum și accesul la raportări, atât în timp real, cât și pentru perioadele precedente.
Prin personalizările realizate de Soft Net Consulting, ASIS ERP oferă o serie de funcționalități specifice domeniului de activitate.

De exemplu, în cazul mașinilor de transporturi speciale cu temperatură controlată destinate produselor refrigerate și congelate, sistemul emite automat atenționări de verificare a temperaturii mărfii la încărcare și descărcare.

Totodată, integrarea componentei de Planificare a curselor cu Google Maps permite măsurarea precisă a distanței de transport până la destinație, iar în funcție de locația de încărcare, sistemul propune dispecerilor din departamentul de Planificare cele mai apropiate camioane disponibile să preia comandă.

lancetti transport solutie erp studiu de caz soft net

Beneficii

Sistemul ASIS ERP implementat și personalizat de Soft Net Consulting a ajutat compania Lancetti Transport să obțină o gamă variată de câștiguri, de la controlul extins asupra livrării comenzilor de transport și simplificarea facturării comenzilor prin automatizarea anumitor activități, până la economii directe obținute din reducerea numărului de kilometri parcurși în gol prin repartizarea eficientă a comenzilor către cele mai apropiate mașini disponibile.

Totodată, prin faptul că sistemul asigură urmărirea datelor de expirare a permiselor, licențelor și asigurărilor, compania evită staționarea mașinilor care nu ar putea fi folosite din cauza riscului amenzilor. Soft Net Consulting a implementat în acest sens un mecanism de alertare, avertizările despre situația șoferilor și mașinilor fiind transmise automat, via mail, cu 14-30 de zile înainte de data expirării.

De altfel, toate intervențiile planificate pentru șoferi (expirarea avizelor medicale, a buletinelor, permiselor auto, cartelelor tahograf, avizelor ADR pentru transportul mărfurilor periculoase, a certificatelor de atestare profesională CPP pentru transporturile agabaritice de mărfuri etc.) sunt transmise direct din sistemul ERP către Departamentul de Resurse Umane (HR).

Prin centralizarea datelor în sistemul ASIS, Departamentul Comercial poate monitoriza intervențiile planificate pe fiecare mașină: expirarea inspecțiilor tehnice periodice (ITP), a autorizațiilor sanitar-veterinare (DSV) pentru mașinile de transport frigorifice de alimente, licențe, roviniete, asigurări, tahograf etc.
La rândul lor, Departamentele Operațional și Planificare beneficiază permanent de informații în timp real prin intermediul graficelor centralizate pe întreaga flotă, care permit vizualizarea rapidă a indicatorilor stabiliți de managementul Lancetti: total kilometri parcurși, kilometri parcurși în gol, valoare facturată, tipuri de comenzi etc. (Datele sunt preluate online din sistemul ERP, actualizate la fiecare 10 secunde și livrate prin intermediul soluției Open Source Grafana personalizate de Soft Net Consulting.)

La nivelul managementului companiei, sistemul ERP ASIS asigură informații actualizate permanent și controlul asupra profitabilității activității de transport, prin repartizarea cheltuielilor directe și indirecte pe mașini, comenzi și șoferi și analize detaliate pe centre de cost și profit.

„Principala provocare a implementării sistemului ERP ASIS a constat în automatizarea schimbului de informații privind procesele și fluxurile interne între diferitele departamente ale companiei. Implicarea directă a conducătorilor de departamente și a factorilor decizionali din cadrul Lancetti Transport a contribuit semnificativ la îmbunătățirea documentării proceselor de business și dinamizarea ritmului de implementare.“

Solicită acum o demonstrație gratuită.

Leave this field blank

Abonare la newsletter.