soft ERP

10 motive pentru care să investești acum într-un soft ERP

Oferta pieței de soft ERP este bogată și variată, însă, dincolo de diferențele dintre soluții, motivele pentru o companie investește într-un soft ERP sunt identice.

O dată cu creșterea gradului de informatizare a proceselor de business și digitalizarea accelerată a interacțiunii cu partenerii, furnizorii și clienții, utilizarea unui soft ERP a devenit în majoritatea companiilor o condiție esențială pentru derularea eficientă a activității. Am realizat cu ajutorul clienților noștri, o ierarhie a principalelor pe care le-au obținut utilizând sistemele ASiS ERP și WinMENTOR/WinMENTOR ENTERPRISE.

Iată cum arată clasamentul rezultat:

Cuprins
  Add a header to begin generating the table of contents


  1 – Îmbunătățește performanța proceselor de management

  Un soft ERP acționează într-o companie ca un centru de date: stabilește conexiuni între toate procesele de business derulate de diverse departamente – producție, achiziții, vânzări, financiar-contabil, HR, suport clienți etc. – centralizează datele și livrează informații, alerte și rapoarte pentru a crește eficiența în luarea deciziilor.

  2 – Crește acuratețea și disponibilitatea datelor

  Cu ajutorul funcționalităților integrate de automatizare, companiile care folosesc sisteme ERP pot simplifica și crește viteza proceselor de introducere a datelor și colectarea lor, eliminând sarcinile manuale repetitive. Rezultatul – scade riscul de eroare umană și se utilizează o singură baze de date, mai simplu de gestionat și protejat prin backup.

  3 – Optimizează coordonarea departamentelor și punctelor de lucru

  Pentru că funcționează ca un sistem unificat de management, un soft ERP asigură îmbunătățirea colaborării dintre departamentele, filialele și punctele de lucru ale companiei, elimină întârzierile de comunicare și pune la dispoziție o sursă unică de informații corecte, actualizat constant.

  4 – Extinde capacitatea de planificare

  Oferind acces facil la informații despre procese de business, evoluția cererii, a prețurilor de achiziție pentru materii prime, a stocurilor, a livrărilor etc., un soft ERP ajută managerilor să facă estimări corecte pe termen mediu și lung. Analiza datelor colectate și agregate de sistem permite companiilor să planifice dezvoltările ulterioare necesare și să le corecteze din mers în funcție de schimbările survenite.

  5 – Simplifică procesele de raportare și audit

  Prin faptul că elimină lucrul cu documente în format fizic și operațiunile manuale de introducere a datelor, centralizează informațiile și îmbunătățește comunicarea, sistemele ERP simplifică și reduc durata proceselor de raportare de la zile la maxim câteva ore, livrând totodată rapid informațiile necesare realizării auditurilor.

  6 – Crește flexibilitatea companiei

  Un alt câștig important de care o companie poate beneficia utilizând un soft ERP este dat de structura modulară a sistemului, care permite adăugarea de noi funcționalități și module pe parcurs, în funcție de evoluția nevoilor de business, a numărului de utilizatori, puncte de lucru etc.

  7 – Elimină pierderile

  Datele unificate pe care un sistemele ERP le livrează în timp aproape real ajută managerii să depisteze centrele de cost, procesele de business ineficiente, stocurile descoperite, sincopele de aprovizionare, întârzierile de livrare etc. și să ia măsuri de prevenire a acestora, eliminând astfel pagubele pe care le generează.

  8 – Eficientizează procesele operaționale

  Folosind un soft ERP corect implementat și integrat cu restul soluțiilor informatice, companiile pot monitoriza randamentul proceselor operaționale, urmărind nivelul de încărcare al utilajelor, respectarea procedurilor și normelor de lucru, a parametrilor de calitate, a termenelor de livrare, aplicarea procedurilor de mentenanță etc.

  9 – Îmbunătățește relația cu clienții finali

  Sistemele ERP asigură respectarea parametrilor de calitate și a termenelor de livrare, centralizează feedback-ul venit de la clienți și oferă informații detaliate despre comenzile livrate acestora, devenind astfel elemente-cheie în orice strategie de fidelizare a clienților.

  10 – Crește agilitatea și competitivitatea companiei

  Cu ajutorul unui soft ERP, organizațiile își pot dezvolta și valorifica propriile avantaje competitive și pot să acționeze prompt la orice schimbare sau oportunitate de piață, adaptându-și flexibil a procesele de business.

  Soft Net Consulting vă poate ajuta să obțineți toate aceste câștiguri implementând un soft ERP potrivit nevoilor companiei voastre și să le creșteți valoarea prin procesele de integrare și personalizare asigurate. 

  Pentru detalii despre oferta de soluții și servicii ne puteți contacta la https://softnetconsulting.ro/contact/

  Cele mai noi articole

  Solicită acum o demonstrație gratuită.

  Leave this field blank

  Prin trimiterea formularului rezultă că sunteți de acord cu Politica de Prelucrare a Datelor Personale.

  Abonare la newsletter.

  Leave this field blank

  Prin trimiterea formularului rezultă că sunteți de acord cu Politica de Prelucrare a Datelor Personale.