BI-ul poate face diferența între măiestria managerială și ghicitul deciziilor sau conducerea la nimereală

Aplicația de Business Intelligence propusă de Soft Net Consulting clienților săi care au implementat deja ERP-ul AsiS este dezvoltată în Microsoft Power BI cu scopul de a filtra datele disponibile deja în aplicația de gestiune a afacerii și a construi pe baza lor rapoarte interactive la alegerea utilizatorului.

Pornind de la un set de analize predefinite în aplicație privind achizițiile, stocurile, vânzările și profitabilitatea, fiecare utilizator poate să-și construiască propriile analize dinamice, de o complexitate sporită, ale căror rezultate să le fie apoi afișate intuitiv, sub forma vizuală a hărților și graficelor.

De exemplu, pe o singură coală (sheet) pot fi prezentați corelativ șase indicatori și șapte rapoarte diferite ce țin de un domeniu, toate informațiile necesare utilizatorului fiindu-i accesibile vizual.

Rapoartele actualizate pot fi obținute prin selectarea și filtrarea grafică pe baza unui set de date ales sau pe baza unui tip de indicator, cu un simplu click pe acesta, fără a scrie nicio comandă suplimentară.

Ponderea în harta clienților sau furnizorilor a unei anumite locații este vizibilă imediat și poate fi intuită pe baza mărimii diferite a fiecărei buline afișate, iar funcția de scenarii permite identificarea unor trenduri de creștere sau descreștere pe diverse tipuri de indicatori ai afacerii, precum și realizarea unor analize comparative complexe prin raportare față de perioada precedentă (an/trimestru/lună).

\'BusinessAplicația permite configurarea de rapoarte noi la alegerea utilizatorului, care poate decide singur cum își dorește să arate acestea (diagramă, grafic, plăcintă) și selectează tipurile de câmpuri, liste și filtre ce vor fi afișate în raport.

Gradul de detaliere poate avea granularitatea dorită de utilizator, fiind posibile atât gruparea de indicatori pe centre de interes pentru client (furnizori, grupe și tipuri de produse, centre de cost și de profit), cât și asocierea de rapoarte prin raportarea încrucișată (cross-reporting) și interacțiunea între mai multe sheet-uri (foi de calcul) din BI.

Scenariile de modificări ce pot fi simulate de utilizatorii aplicației pornesc de la estimarea unor prețuri și/sau cantități (volume de vânzări) pentru diverse produse, iar pe baza unor predicții de tip \”what if\” pot calcula impactul potențial asupra vânzărilor, cifrei de afaceri sau profitului a modificării prețurilor sau invers, impactul asupra prețului a modificării volumului de vânzări dintr-un anumit produs.

Pornind de la istoricul de vânzări accesibil din aplicația AsiS ERP, userul poate estima ce impact va avea aplicarea unei strategii de marketing asupra vânzărilor și profitabilității viitoare.

Top managementul firmelor este utilizatorul predilect al aplicației de Business Intelligence oferită de Soft Net Consulting deoarece, cu ajutorul ei, acordă o valoare superioară timpului său disponibil – care este întotdeauna limitat.

Ușurința cu care pot fi accesate și configurate analize complexe, confortul de vizualizare a concluziilor, rapiditatea accesului la rapoarte personalizate, graficitatea aplicației ce oferă posibilitatea de exprimare grafică în limbaj vizual a cifrelor și datelor din contabilitate și simplificarea filtrării informațiilor sunt argumente puternice în favoarea BI-ului de la Alfa Software, recomandat și vândut de Soft Net Consulting.

Libertatea de alegere a tipului de rapoarte și analize specifice afacerii și industriei, gradul rafinat de detaliere și granularitate setate de utilizator și folosirea unor informații actualizate în timp real, din contabilitate, oferă utilizatorului o imagine de ansamblu, detaliată și de încredere asupra propriului business.

Consultanții de implementare Soft Net Consulting aduc suplimentar o bună cunoaștere atât a aplicației, cât și a diverselor industrii în care își desfășoară activitatea clienții noștri, ceea ce le permite să genereze plusvaloare în configurarea indicatorilor, analizelor și rapoartelor potrivite.

Înțelegerea de către consultanții Soft Net Consulting a produsului și business-ului clientului se reflectă în implementare prin analiza de business efectuată pentru fiecare client în parte (business case), etapă ce stă apoi la baza personalizării rapoartelor predefinite și construirii de rapoarte noi, specifice.

\”Recomandăm managerilor interesați de eficientizarea și creșterea accelerată a afacerii lor – și care au implementat deja ERP-ul AsiS cu Soft Net Consulting – să achiziționeze și aplicația de Business Intelligence, mai ales dacă activează în industrii și piețe cu o concurență intensă și o evoluție dinamică, precum distribuție, retail sau producție, unde controlul asupra rotației și mișcării stocurilor, eficiența achizițiilor și profitabilitatea vânzărilor fac diferența între liderii de piață și veșnicii lor followeri și challengeri.\”

Lia Lăcraru, manager dezvoltare

Cosmin Udrescu, manager implementare AsiS Timișoara

Cele mai noi articole

Solicită acum o demonstrație gratuită.

Leave this field blank

Prin trimiterea formularului rezultă că sunteți de acord cu Politica de Prelucrare a Datelor Personale.

Abonare la newsletter.

Leave this field blank

Prin trimiterea formularului rezultă că sunteți de acord cu Politica de Prelucrare a Datelor Personale.