ASiS TMS: Sistemul de Management al Transporturilor pentru creșterea profitabilității în industria de transport

ASiS TMS: Sistemul de Management al Transporturilor pentru creșterea profitabilității în industria de transport

Multe companii de transport nu știu ce costuri reale au pentru fiecare kilometru parcurs de mașinile lor. În ofertele pe care le fac clienților, de cele mai multe ori aplică un model general de calcul bazat pe distanță/regiune/volum și greutate, ignorând multe alte elemente importante. Utilizarea ASIS TMS (Sistem de Management al Transporturilor) schimbă fundamental perspectiva și permite efectuarea unor calcule foarte precise, care includ toate costurile directe și indirecte asociate unei comenzi. Astfel, sistemul propune un cost optim, permițând unei companii să știe exact ce marjă de profit a avut la respectivul transport. 

Mai mult, prin integrarea cu o soluție de Business Intelligence, managerii din Transporturi vor avea acces la rapoarte complexe despre profitabilitatea pe cele mai diverse criterii: mașină, șofer, client, rută, intervale de timp etc. Astfel, vor ști cu exactitate centrele de cost sau de profit ale companiei și vor putea lua cele mai potrivite decizii pentru dezvoltarea afacerii.

ASiS TMS calculează corect și complet costul pe Kilometru

Un beneficiu important al utilizării ASIS TMS este calculul corect și complet al costului pe Kilometru. Soluția permite înregistrarea tuturor tipurilor de costuri directe și indirecte și a valorilor curente, și pe baza acestora, face calcule extrem de precise. De cele mai multe ori, companiile, chiar dacă au în vedere aceste categorii de costuri, nu iau în calcul valori exacte sau actualizate, ci mai degrabă estimate sau presupuse.  

ASiS TMS are în vedere toate categoriile de costuri: amortizarea investițiilor în mijloacele de transport, combustibil, salarii și diurne, întreținere și reparații, taxe de drum și poduri, asigurări etc. Prin integrare cu sistemele GPS, dar și cu alte surse de date, ASIS TMS ia în calcul valorile actualizate ale prețului combustibilului în diverse regiuni, consumul real al mașinii/șoferului, diurna în țările de încărcare/descărcare a transporturilor, bonusuri pentru șoferi, anumite taxe de acces sau trecere poduri etc. Mai mult, soluția ASiS  ia în considerare distanțele reale, timpii rămași pe cardurile șoferilor, disponibilitatea mașinilor din flotă etc.  

Pe baza tuturor acestor elemente, sistemul propune un cost optim, de referință, de la care compania își poate ajusta politica comercială, crescând tarifele pentru o profitabilitate mai mare sau scăzându-le pentru a avea oferte mai atractive, dar fără a coborî sub un plafon minim. 

Toate aceste calcule sunt realizate pe baza unor algoritmi de Inteligență Artificială, care în timp învață modul de operare al beneficiarului, iar calculele devin tot mai precise. Este imposibil pentru o companie de transport să-și poată evalua costurile atât de exact fără integrarea datelor din multiple sisteme operaționale și fără a le procesa într-un mod inteligent. 

Optimizări și decizii informate
ASiS TMS nu se limitează doar la calcularea corectă a costurilor. Sistemul are capacitatea să propună trasee optime, să coreleze comenzile de la mai mulți clienți, să coreleze comenzi și mașini disponibile. Algoritmii de Inteligență Artificială și integrarea cu surse externe de date și sistemele GPS ale mașinilor permit ASIS TMS să facă sugestii de trasee în funcție de costuri și taxe, timp de livrare, priorități la încărcare/descărcare etc. De asemenea, ASiS TMS se integrează cu diverse burse de transport (Timocom, spre exemplu) pentru preluarea automată a comenzilor de la clienți. 
Pentru a veni în sprijinul transportatorilor, Soft Net Consulting integrează ASiS TMS cu Power BI (soluție de Business Intelligence proprie, dezvoltată pe tehnologie Microsoft), ceea ce aduce un plus de vizibilitate asupra activității și permite luarea unor decizii informate și eficiente. Practic, managerii de transport au la dispoziție rapoarte avansate și foarte detaliate despre toți indicatorii de performanță ai activității la nivel de client, mașină sau grup de mașini, cursă sau parte din cursă, traseu, tip de transport sau marfă etc. Rapoartele sunt dinamice, iar parametrii pot fi schimbați în timp real. Astfel, managerii vor ști exact unde câștigă și unde pierd bani pentru a putea lua decizii în consecință, fără a aștepta ore sau zile pentru compilarea unui raport. 
Licențiere și implementare
ASIS TMS are o licențiere flexibilă pe roluri (manager, dispecer) și poate fi implementat atât pe infrastructura clientului, cât și în regim de hosting/cloud. Se integrează nativ cu alte module ale sistemului ASIS ERP (Gestiune Financiar-Contabilă, spre exemplu) și include funcționalități specifice și pentru Service și Mentenanță flotă, Salarizare Personal (contracte de muncă, declarații și documente pentru șoferi) etc. De asemenea, soluția se integrează cu cele mai diverse sisteme GPS existente pe piață, pentru preluarea exactă a datelor de pe mașini. 
Soft Net Consulting oferă servicii complete de analiză, customizare și implementare, precum și suport post-implementare, cu o echipă dedicată de experți. Soft Net Consulting are o experiență bogată în industria de Transporturi, printre clienți aflându-se companii precum Gartner, Fartud, Speedline, Lancetti, Eurocopter, Carpatair etc. 
Pentru mai multe informații despre ASiS TMS, oferte comerciale și opțiuni de implementare, contactați-ne la adresa de email: [email protected]

 

Cele mai noi articole

Solicită acum o demonstrație gratuită.

Leave this field blank

Prin trimiterea formularului rezultă că sunteți de acord cu Politica de Prelucrare a Datelor Personale.

Abonare la newsletter.

Leave this field blank

Prin trimiterea formularului rezultă că sunteți de acord cu Politica de Prelucrare a Datelor Personale.