sistem erp pentru agricultura solutii business soft net consulting

Cum rezolvă Soft Net Consulting provocările companiilor din industria de agricultură?

Dacă activezi în Agricultură și vrei să te digitalizezi, este bine să nu pui carul înaintea boilor. Asta înseamnă că înainte să te gândești la drone, tractoare care merg singure și roboți care culeg merele, să ai în vedere digitalizarea gestiunii afacerii tale.

Ca să treci la o agricultură inteligentă, trebuie să fii în primul rând eficient și profitabil, iar pentru aceasta ai nevoie de un sistem integrat de gestiune proiectat pe specificul activității tale și care să te ajute să iei decizii. Utilizarea unui sistem ca ASiS ERP pentru Agricultură este primul pas spre digitalizare pentru câteva motive simple:

  • Centralizezi toate informațiile într-o singură sursă, indiferent dacă ai mai multe activități: cultură de câmp, zootehnie, vinificație sau mai multe repere de gestionat: producție, utilaje, oameni.
  • Mai scapi de hârtii pe măsură ce tot mai multe informații se mută pe calculator. Realitatea este că în România nu poți scăpa complet de hârtii, dar poți reduce dependența.
  • Ai acces mobil la date, indiferent dacă ești pe câmp, la birou, acasă sau în concediu (dacă se aplică).
  • Decizi în cunoștință de cauză, pe baza înregistrărilor reale și nu pe intuiție sau pe spusele oamenilor.

Sună bine, dar hai să vedem cum te ajuta concret un sistem ca ASiS ERP pentru Agricultură?

  • Gestionezi eficient parcelele de teren. Sunt două aspecte relevante aici: pe de o parte trebuie să ai o evidență exactă a specificului fiecărui lot (tip de sol, locație, cultură, densitate plante etc.) pentru a ști exact ce intervenții sunt necesare, iar pe de alta trebuie să ai o evidență defalcată a cheltuielilor (costuri cu input-uri, mecanizare, recoltare, transport) și a producției (cantitate, valorificare, pierderi tehnice) ca să știi ce profit ai. ASiS ERP înregistrează toate aceste detalii și se integrează cu Google Maps ca să localizezi ușor pe hartă orice lot pe care îl deții.
  • Urmărești contractele de arendă. O activitate care dă bătaie de cap, dar care devine simplu de gestionat cu o soluție Soft Net Consulting. ERP-ul nostru permite înregistrarea detaliată a fiecărui contract de arendă: titular, coproprietari, blocuri fizice/parcele aferente, clauze, modalitatea preferată de plată etc. Actualizezi în fiecare an datele legate de producție și prețuri, iar sistemul calculează automat ce ai de plată (atât în bani, cât și în produse) și emite documentele necesare. Mai dai un click și ai în față un raport complet cu: terenuri, beneficiari, plăți, profit etc.
  • Gestionezi și planifici munca oamenilor și a utilajelor. Când vorbim de oameni ne referim la lucrători permanenți, zilieri, șoferi, paznici etc. Practic, pentru orice categorie de angajați planifici activitatea pe ture, lucrări specifice în locații etc și completezi automat fișele de pontaj sau Registrul Zilierilor. Pentru utilaje, gestiunea este și mai complexă. Sistemul ERP înregistrează totul: consumul de combustibil (orar sau la număr de km), operațiunile executate, orele de funcționare, consumul de inputuri, salarii, reparații etc. Complementar, poți seta în sistem alerte pentru revizii sau schimb de anvelope.
  • Faci recepția și gestiunea inputurilor agricole. O altă activitate complicată, care implică numeroase documente și care este greu de făcut pe hârtie. Am creat în ASiS ERP un modul dedicat inputurilor agricole și care gestionează atât informațiile legate de produse (soiuri, loturi), cât și documentele asociate (contracte, fișe de produs, certificate de calitate, note de recepție).
  • Administrezi silozul. Felicitări dacă operezi deja un siloz, însă cum ții evidenta capacității de stocare, cum diferențiezi între cantitățile proprii și cele ale terților și mai ales cum calculezi scăzămintele? Dacă te-am pus pe gânduri, află că în ASiS ERP tot acest proces este digitalizat. Datele sunt preluate automat prin integrare cu cântarele inteligente, iar în funcție de datele introduse (indicatori specifici, umiditate, prezență corpuri străine, greutate hectolitrică etc.) sistemul calculează automat scăzămintele și completează documentele de recepție. Devine simplu să recepționezi, să calculezi exact costurile și să facturezi.
  • Calculezi exact costurile și profitabilitatea. Practic, sistemul ERP ia în calcul toate costurile aferente, atât directe (inputuri, lucrări, utilaje, arendă, salarii), cât și indirecte (sedii, chirii, personal auxiliar, dobânzi etc.) și le raportează la prețurile de valorificare a recoltei. Totul defalcat pe terenuri, culturi, sezoane, ca să știi exact unde pierzi și unde câștigi bani.

Dacă te-ai săturat să cauți informații prin zeci de hârtii și dosare sau să suni de fiecare dată la contabilitate pentru a primi un raport, atunci este timpul să faci pasul spre digitalizare. Exemplele de mai sus reprezintă doar o parte dintre modulele și funcționalitățile ASiS ERP pentru Agricultură. Este un sistem care nu ar trebui să lipsească din nicio fermă pentru că ajută managerii să înțeleagă realitatea din spatele cifrelor contabile și să aibă control asupra activității.

Soft Net Consulting te ajută să ai toate datele (loturi, culturi, utilaje, oameni, furnizori, clienți) într-un singur loc și să iei decizii informate, care să te facă mai eficient și mai profitabil. Dacă vrei să facem ca tehnologia să lucreze pentru tine, contactează acum un consultant Soft Net Consulting, la telefon +40 372 562 804 sau pe e-mail la [email protected].

Cele mai noi articole

Solicită acum o demonstrație gratuită.

Leave this field blank

Prin trimiterea formularului rezultă că sunteți de acord cu Politica de Prelucrare a Datelor Personale.

Abonare la newsletter.

Leave this field blank

Prin trimiterea formularului rezultă că sunteți de acord cu Politica de Prelucrare a Datelor Personale.