Strategie software
Crește productivitatea și profitabilitatea cu un software ERP
În economia digitală, utilizarea unui software ERP a devenit condiție esențială pentru succesul în afaceri.
Software ERP
Soft Net Consulting poate sa va eficientizeze activitatea prin tehnologizarea ei
În economia digitală, utilizarea unui software ERP a devenit condiție esențială pentru succesul în afaceri. O companie nu poate funcționa eficient, fără un sistem care să permită circulația informației în format digital, obținerea unei imagini unitare asupra activității, identificarea rapidă a centrelor de profit și pierdere și susţinerea deciziilor cu date în timp real. Un antreprenor nu poate avea aceste beneficii, dacă se bazează pe un sistem simplu de gestiune contabilă, documente pe hârtie sau în Excel care circulă pe email și apeluri telefonice cu angajații pentru informare.
Soft Net Consulting implementează software ERP de 23 de ani și are atât soluțiile, cât și competențele necesare ca să te ajute companiile din România să crească productivitatea și profitabilitate. Mai mult decât un software ERP, Soft Net Consulting oferă clienților un mod de lucru modern, eficient și colaborativ, atât la nivel interdepartamental cât și în relație cu partenerii externi și clienții.
Ce este un Software ERP?
ERP este acronimul de la Enterprise Resource Planning (planificarea resurselor întreprinderii) și reprezintă o platformă software integrată ce permite gestiunea tuturor activităților și resurselor unei organizații. Prin activități înțelegem: gestiune financiar contabilă, salarizare, vânzări și achiziții etc, iar prin resurse: oameni, utilaje, stocuri de materii prime și produse finite etc.
Companiile din Vest (America de Nord și Europa) folosesc software ERP încă din anii 80, însă în România acest sisteme au intrat la finalul anilor 90 și abia la finalul anilor 2000 au început să aibă o adopție accelerată. Prin urmare, cele mai multe companii mari au în istoric o singură implementare de software ERP, iar printre cele mici și medii utilizarea acestor sisteme este limitată.
Elementul cheie al unui software ERP este integrarea întregii activități și utilizarea unei baze de date unice. Astfel, toate informațiile sunt centralizate și circulă fluid între departamente, iar managementul are o singură sursă de adevăr. Sistemul este alcătuit din mai multe module integrate (în funcție de specificul activității), care operează în timp real, ceea ce permite automatizarea fluxurilor de lucru și obținerea facilă a rapoartelor manageriale.
Exemple de module ale unui software ERP:
- Gestiune financiar contabilă
- Salarizare și payroll
- Management general și bugete
- Resurse umane
- Comercial
- Aprovizionare și managementul depozitului
- Producție
- Raportare, analiză și prognoză
Aceste module pot fi implementate gradual, în funcție de obiectivele beneficiarului, cerințele specifice sau bugetul disponibil.
Motive pentru a investi într-un software ERP
Mulți antreprenori consideră că achiziția unui software EPR este un cost impus de nevoia raportării către autoritățile fiscale. Este o opinie greșită, deoarece nu văd oportunitățile reale aduse de tehnologie și digitalizare pentru creșterea eficienței muncii și a profitabilității. Avantajele utilizării unei software ERP sunt multiple:
- Standardizarea proceselor și fluxurilor de lucru (toți angajații vor lucra în acelaşi mod)
- Vizibilitate asupra activității și acces la informații în timp real (dintr-o singură sursă)
- Agilitate în adoptarea schimbărilor (orice schimbare poate fi prefigurată în sistem pentru înțelegerea efectelor)
- Adaptare facilă la orice schimbare legislativă ( SAF-T și eFactura sunt cele mai bune exemple)
- Flexibilitate în relațiile comerciale (înţelegerea valorii reale generate de fiecare client sau furnizor)
- Creșterea eficienţei angajaţilor prin automatizarea fluxurilor de lucru și colaborare (date preluate automat între departamente, notificări automate, alocare de sarcini, mobilitate)
- Planificarea inteligentă a activității (producţie, distribuţie, transporturi) prin alinierea comenzilor de la clienţi cu stocurile/mijloacele de producţie disponibile
- Îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii şi furnizorii prin schimb electronic de documente
Toate aceste caracteristici adaugă valoare unei afaceri și ajută la crearea unei baze puternice de creștere a clienţilor și vânzărilor și totodată permit o aliniere atentă a costurilor, ceea ce duce direct la creșterea profitabilității.
Software ERP prin Soft Net Consulting
Un software ERP nu este o simplă aplicație pentru care cumperi o licență și o instalezi imediat. Datorită complexității și impactului asupra activității. sistemele ERP au nevoie de analiză temeinică a modului de lucru și specificului fiecărui beneficiar, urmată de personalizarea și implementarea sistemului.
Ca procedură de implementare, proiectele au urmatoarele etape:
- Analiza proceselor specifice
- Personalizarea soluției pe cerintele beneficiarului
- Livrarea sistemului pe specificațiile agreate
- Punere în producție/Go live
- Suport tehnic post-implementare
Soft Net Consulting are în portofoliu două sisteme ERP (ASiS și WinMentor) și 23 de ani de experiență în consultanță IT pentru business, cumulată în urma derulării a peste 800 proiecte de implementare ERP.
Accesați aici lista celor mai relevanți clienti ai Soft Net Consulting.
Pachetele de servicii au acoperire națională și includ analiză de business, personalizarea sistemelor, implemenatre, training, actualizări, suport 24/7 și mentenanță atât pentru software-ul ERP cât și echipamentele IT utilizate în proiecte.